top of page
Sök
  • Skribentens bildRabi Aho

Så rengör du din bettskena

Dagliga rutiner

Efter användning av bettskenan bör den rengöras rutinmässigt. Du ska inte använda tandkräm. Tandkräm innehåller slipmedel vilket kan repa bettskenan.


Använd förslagsvis parfymfri två eller diskmedel med en manuell borste för att göra rent i skrymslen. Spola rent bettskenan med ljummet vatten.


Veckovisa/månadsvisa rutiner

Efter en tids användande kan bettskenan lukta dåligt och det kan uppstå tandsten och bakterier på den. För att djuprengöra bettskenan kan den bada i ett lösningsmedel som finns att köpa på apoteket. Vanligtvis är det rengöringstabletter (brustabletter) som ska lösas i vatten. Därefter kan man låta bettskenan bada i lösningen i 3-5 timmar.


Alternativ till brustabletter är "ättika-vattenlösning" eller "citronsyra-vattenlösning".


Ta med dig bettskenan till tandläkaren

Man ska regelbundet ta med sig bettskenan till tandvården. Tandläkaren ska analysera passformen, användandet och eventuella defekter.


Förvara den väl

Se till att din bettskena inte försvinner eller att husdjuret får tag på den. Men förvara den inte så bra att du glömmer att använda den. Använd gärna facket du fått och ha den förslagsvis i badrummet. En hård bettskena kan förvaras fuktigt. Du kan fukta papper och det i bettskenan och asken. Se till att byta papper i asken regelbundet.


Referenser


5 336 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page