Akademitandvården AB

Din Tandläkare i Motala

Vi erbjuder akuttandvård, tandimplantat och osynlig tandställning

Medicinska tjänster och procedurer

Vår klinik besitter bred erfarenhet med specialkunskaper inom käkkirurgi och tandreglering.

Tandlekning och Tandfasader och övrig Allmän Tandvård

Få tillbaka fasta tänder. Vi har stor erfarenhet av implantatterapi. Samma tandläkare utför kirurgi och protetik. Du ska känna dig trygg från start till slut i din behandling. Vi arbetar med ett av världens kändaste implantatsystem Straumann

Vi är Invisalign Providers

Tandvårdsrädsla

Tandvårdsrädd?

"Tandvårdsrädsla" eller "tandvårdsobehag" är inget ovanligt.

Att andra människor jobbar i din mun med verktyg upp och ner där du är överlämnad är instinktivt obehagligt. Många tror att vårt nervsystem är programmerade att tycka det är obehagligt eftersom det är onaturligt

Olyckligt finns det patienter som har tidigare dåliga erfarenheter av tandläkarbesök vilket också intensifierar rädslan.

Akademitandvåren har stora erfarenheter med tandvårdsrädda patienter och många lyckade fall där patienter återfått sin tandhälsa bara för att våga komma tillbaka till tandläkaren.

Vi tror mycket på KBT (kognitiv beteende terapi) vilket handlar om att möta sina rädslor som egentligen är ofarliga. Välkommen att boka en undersökning och se hur det känns efteråt.


Vi är här för dig!

Stram Ekonomi?

Behovet av tandvård kan komma plötsligt. Inte alltid har man sparat ihop till oförutsedda utgifter. 

Vi rekommenderar att i första hand försöka utföra en undersökning. Patienten får ett kostnadsförslag och utifrån det kan man sedan planera betalningsmodell. 

Om annan är finansiär såsom socialtjänst, försäkringsbolag krävs ett kostnadsförslag. 

Om det känns bättre är du alltid välkommen att ringa oss för att försöka komma i kontakt med tandläkaren före du bokar ett fysiskt besök

Vi är här för dig!

Stram Ekonomi

Akut Tandvård

Tandvärk

Allmän Tandvård

Planering

Planerad vård

Patient kommer för generell undersökning. Tandläkaren diagnosticerar hela bettet. Patient får riskfaktorer presenterade, diagnoser samt prognosbedömningar. Patient får noggran utförd terapiplan och preliminärt kostnadsförslag. Ny tid bokas för effektiv vård för att få patienten generellt frisk i munnen.

Direkt vård

Akut tandvård innefattar en enkel undersökning av plötsligt problem samt direkt vård. Tandläkaren undersöker patienten mindre problem snabbt och ger rekommendation om vård och därefter utför behandling och gör patient bevärsfri.

OPG_w56J_-_edited.jpg

Modern högteknologisk Klinik

Teknik som behövs och "ingen hokus pokus"

Akademitandvården jobbar fullt digitalt med special röntgenmaskiner och digital scanning. Det är viktigt att hålla sig till välbeprövade metoder men också följa den digitala tekniken vilket vi gör för att ge patienten det bästa omhändertagande.

Omdömen och Feedback

Vi tackar ödmjukaste till våra patienter för deras förtroende

Idag satte jag ett implantat hos Rabi och Philippa. Nervositeten jag kom med försvann fort med ett lugnt och trevligt bemötande. Ingreppet kändes knappt och jag lämnade kliniken nöjd. 🙂

Å. Säf

Kontakt

Vid frågor är du är välkommen att skriva ett e-post meddelande. Vi återkommer så snart vi kan. OBS utifrån frågeställningen bestämmer vi om det är bäst att ringa upp eller svara via text.

Tack för ditt meddelande!